Pages

Friday, December 4, 2015

Spa day!

U poslednje vreme sam primetila da postajem jaaako umorna, i zato uvodim - spa day!

Ah, ima li ičeg lepšeg od zaslužene maske na licu, pakovanja na kosi, čaja i dobre knjige (trenutno čitam "Daću ti sunce", Džendi Nelson)? Zato vam danas donosim domaće recepte za opuštanje. Ako ih budete probali, ostavite u komentarima svoje utiske i neke nove recepte. Pa, vreme je za opuštanje!
Maska za sjajnu i mekanu kosu:
•1 žumance
• kašika maslinovog ulja
• kašika kokosovog ulja
Sve sipajte u jednu šoljicu, umutite viljuškom i nanesite na krajeve kose, ne na teme.Ostavite da odstoji bar 20 minuta (što duže - to bolje). Zatim opetite kosu šamponom koji obično koristite i - to je to!
Što se tiče lica, jedino što stavljam je - prirodni med. Prvo lice očistim rakijom - ne losionom, nego običnom rakijom. Možda ovo nekima zvuči preagresivno za kožu, ali verujte da nije (osim ako imate baš baš osetljivu kožu, onda možda i nije preporučljivo). Dakle, prvo rakija, a onda prstima uzimajte med iz teglice i lagano, u tankom sloju, razmazujte po licu. Ostavite 15 minuta, a onda isperite mlakom vodom. Par puta mi se desilo da mi lice nakon ispiranja pocrveni na nekim mestima i malo svrbi, ali to koža upija sve što je ostalo - dakle, normalno je. Lice će vam biti mekše i osveženo.
Nakon mackanja, uzmite čaj i knjigu ili čak film i - uživajte. Happy spa day!

No comments:

Post a Comment